Instantània de realitat

Vaig tenir el goig d’assistir a la presentació del diagnòstic social de la barriada de Son Gotleu de Palma, impulsat per l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, amb el que és pretén a més de recollir un retrat de la realitat de la zona, propiciar l’engegada, l’impuls, d’iniciatives, entorn a metodologies concretes, de participació, col·laboració i treball comunitari, a la ciutat de Palma, plantejat reforçar des de l’administració l'articulació de la societat civil i el teixit associatiu. Amb el lema de Barris en marxa 2011 l'àrea de Benestar Social, Treball i Participació afronta aquest repte.
Des de el meu punt de vista, la realitat vessa, amb una aclucada d’ull en la que proven de capturar un simple instant del que ens envolta observarem que poca cosa s’escapa a la necessitat d’haver de reaccionar i emprendre l’acció col·lectiva, aportant, encara que sigui sols, un gra de sorra.
Arreu del món sentim parlar de plans i programes de desenvolupament social, molts dels quals impulsats per alarmes de marginació i deteriorament social aixopluguen la canalització de recursos públics i privats per a dur a terme activitats, accions, pal·liatives que a l’hora constaten les mancances formatives, recomanant labors educatives i preventives.
Cap a on? n'és la pregunta que pot impulsar l'acció pel desenvolupament social. I si em d’acceptar la multiplicitat de respostes en funció de la percepció, també, individual, resultara senzill comprovar les excel·lencies del treball, la col·laboració i la capacitació en xarxa.
Com qui no s’en tem que s’a fet una taca d’oli a la pitera de la camissa o bé l’observa com s’escampa, la tapa o hi posa pols de talco, la taca hi es, i demà al mati ens tornarem a aixecar del somni de l’ahir per haver de trepitjar el present. Facem els somnis realitat